Vestermarkens Børnehus

Læring og leg, vilje og vej

Vestermarkens Børnehus

Nøgleord for vores institution er nærvær, omsorg, trivsel, udvikling og dannelse - for vores 54 børnehavebørn og op til  16 småbørn.

Ud over helligdagene har vi   ingen lukkedage,   dvs. vi har åbent alle hverdage året rundt fra 7.00 - 17.00 ( fredag dog 16.00), og der er mulighed for tilkøb af morgenpasning.

Der er 11 måneders forældrebetaling.

Vores børn har til huse på to matrikler:

Kornblomsten, Kempesteensvej 70, 

hvor Myrerne ( vuggestuegruppen ) og vores 3- årige - Humlebierne  har til huse

med en stor legeplads, indrettet efter  aldersgruppen med gynger, rutschebaner m.m og et terræn, som giver mulighed for fysisk udfoldelse og nysgerrig undersøgelse.

og

Vestermarkens Børnehus, Centrumsgaden 48

hvor Markmusene - de 4- årige og Muldvarpene - de 5 -6 årige bor 

Legepladsen på Centrumsgaden byder på forskellige gynger, rutschebaner, sandkasser, cykler, bakker, jordvolde, træbeplantning (gemmesteder), blomster og frugttræer m.m.og giver derfor rig mulighed for såvel fysisk udfoldelse som rum for fordybelse.

Som den eneste institution i Aabenraa Kommune har vi et Wize Floor 

WizeFloor er en gulvcomputer, hvor vi ud over enkelte underholdende spil, selv kan udforme spil, som fremmer indlæring af tal, bogstaver, begreber, sociale færdigheder, motorik og meget mere.

Vores profil / ” Hvem er vi ?":
Vi arbejder i alders opdelte basisgrupper , for derved bedre at kunne arbejde målrettet med de forskellige alderstrin.  Se venligst vores pædagogiske læreplaner. Børnene spiser i deres basisgruppe og har planlagte aktiviteter , men derudover må de frit vælge opholdssted og legekammerater på tværs af grupperne.

Kontakt:

Telefonnummeret til Vestermarken: 73 76 84 35   Kornblomsten har 21 17 40 30   eller på mail til: bmlu@aabenraa.dk

Vores forældreintra  har følgende adresse: www.borneweb.dk , og kan tilgås med NemId.

Skulle i være interesseret i at besøge institutionen, er i altid meget velkommen til at kigge forbi eller aftale et besøg på ovennævnte telefonnumre.

Sidste Nyt:

Kom og hør om  Børnehuset Mølleløkke, som vi bliver en del af. Vi har tegninger m.m. liggende i institutionen og fortæller gerne om projektet.

Institutionen bliver opført som en lille ”børnelandsby” med 2-3 grupperrum til de enkelte årgange med egen indgang, store lyse fællesarealer, male/kreaværksted, science rum, motorikrum og meget mere. 

Bygningen i sin helhed fremstår som en lille intim landsby med mindre torvedannelser, huse og varierede rumhøjder. Legepladsen vil blive zoneopdelt, så der bliver plads til den vilde, den stille, den undersøgende og den eksperimenterende leg.