Aktiviteter

"Traditioner"

Vi har nogle traditioner, som vi markerer hvert år. Nogle er i forbindelse med højtider i Danmark og nogle er blot en tradition i Børnehuset.

Fastelavn

Fastelavnsfesten er et familiearrangement, som forældrebestyrelsen står for at arrangere. Den foregår om eftermiddagen enten i Grænsehallerne eller på Lyreskovskolen, hvor der også vil være mulighed for at købe mad.

Påske

Der klippes lidt påskepynt, vi sår karse og holder evt. en påskefrokost i grupperne.

Sommerfest:

Midt i juni afholdes årets sommerfest, hvor børn, søskende, forældre og bedsteforældre mødes i børnehuset. Der medbringes mad til eget forbrug og der vil være underholdning af en eller anden art.

Denne aften er børnehusets legeplads fyldt op med glade mennesker.

Forældremøde:

I september/oktober måned er der forældremøde med valg til forældrebestyrelsen, evt. også med et relevant foredrag.

Skoleparathedsmøde

I november måned inviteres forældre til kommende skolebørn til et møde, hvor vi hører om hvilke krav og forventninger der er til hvad børnene skal kunne, når de skal begynde i skole. Som regel er det psykologen, der er tilknyttet vores område, der kommer og fortæller. Der kan også være deltagere fra skolen.
Personalet fortæller om, hvad der arbejdes med i institutionen for at hjælpe børnene på vej.

December

December måned er fyldt med traditioner. Der skal laves julegaver, julenisser klippes eller formes på andre måder. Vi vil gerne læse julehistorier og synge julesange, samt lege små lege i rundkredsen. Der holdes evt. julefrokost med børnene og bages småkager.

Nogen af børnene tager i kirke, og på de ældste stuer er der måske besøg af en drillenisse, som kommer med børnene hjem. 

Forældrebestyrelsen inviterer til forældrekaffe i november. Denne dag kan der også laves juledekorationer af nogle af de materialer, vi har fundet i naturen på vore ugentlige ture.